Alimentació “Quilòmetre zero”

Alimentació “Quilòmetre zero”

L’alimentació “Quilòmetre zero” és una tendència derivada de l’Slow food, moviment que va sorgir a Itàlia en els anys 80 que perseguia la sostenibilitat alimentària, menjar sa i fort per a la persona i, també, bona per a l’agricultor i medi ambient.
L’alimentació “Quilòmetre zero” consisteix a adquirir i fomentar la compra i producció de productes locals, és a dir, que l’origen d’aquests siga inferior als 100 km del punt de distribució. Els avantatges que ofereix aquest tipus de consum són diversos.

Entre ells, es fomenta l’economia local i ajuda als petits productors que, sovint, es veuen obligats a competir contra grans empreses i distribuïdores que imposen preus massa baixos; l’impacte mediambiental respecte al trasllat és menor que si es transporten les mercaderies des de grans distàncies, igual que hi ha una menor despesa energètica i econòmica en el transport. Gastronòmicament implica que en vendre’s sol productes de temporada d’àrees determinades, es fomenta l’elaboració de plats típics estacionals i ajuda a la conservació d’espècies vegetals autòctones.

A més, són productes que no han sigut sotmesos a tractaments per a retardar la seua descomposició i, per tant, estan frescos i naturals quan el consumidor els adquireix i, també, redueixen el desaprofitament alimentari en ser produïts a xicoteta o mitjana escala i ser venuts amb la necessitat de molts menys intermediaris.

0 COMENTARIOS

Escribe un comentario

    Tu email no será publicado. Campos requeridos marcados con *

    Cancel reply

0 comentarios